TENTANG KAMI 2017-09-21T13:58:49+00:00

Manarik Tentang Kami

Kedai Emas Lelong Maya

1. Kedai Emas Lelong nie kak maya bermula pada tahun 2010 dengan menjual barang-barang kemas secara online dengan membuat lelongan barang kemas melalui website..

Dulu, sebut jer nak tengok barang kemas, Kak Maya & Abe Mie sanggup dari pejabat ke pejabat kenalan2. Oleh kerana permintaan terlalu tinggi, pada hujung minggu juga, Kak Maya akan ambil peluang waktu Abe Mie cuti untuk membuat COD & menjual dari rumah ke rumah pelanggan2 yg nk tgk barang kemas yg kak maya jual.

2. Sejak dari itu, Kak Maya & Abe Mie tergerak utk membuat perniagaan ini lebih serius. Jadi, Kak Maya & Abe Mie mula mengkaji terhadap patern membeli pelanggan terutamanya di Malaysia yang telah berubah dan lebih suka membeli secara online disebabkan oleh faktor limitasi masa disamping lebih murah dan banyak pilihan.

3. Oleh kerana sambutan yang sangat menggalakkan pada tiga (3) tahun pertama perniagaan KEL secara online, kini Kak Maya & Abe Mie mampu membuka sendiri kedai emas fizikal yang kini bertapak di No. 105A, Jalan Hiliran, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu.

4.Dgn pengalaman yang ada dan cara pemasaran yang mantap serta sokongan pelanggan terhadap kedai emas fizikal dan online kami, Kak Maya & Abe Mie percaya akan dapat memajukan bidang perniagaan emas ini dan menempatkan nama KEL antara peniaga emas yg terbilang. In shaa Allah.

5.Kini, KEL adalah sebuah kedai emas fizikal dan ‘online’ yang sangat ‘TRUSTED’ dikalangan pembeli barang kemas secara ‘walk-in’ mahu pun membeli secara ‘online’.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

SEBAB PERLU PILIH KEDAI EMAS LELONG MAYA

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

EMAS MAMPU MILIK
Harga yg sgt2 mampu milik utk semua wanita2 yg peminat tegar brg2 kemas di luar sana. Siyes nie, Kak Maya jual brg kemas dgn harga jauh lebih rendah drpd harga pasaran semasa..

DESIGN TERKINI & EVERGREEN
Pelbagai pilihan koleksi brg2 kemas terkini ada di KEDAI EMAS LELONG MAYA. Sis sebut jer nk design aper..LV,Hermes,Chanel,Cartier,Italy, design utk thn 2017 awal2 lg dah ada.. Tidak lupa yg meminati design evergreen spt rantai tgn/leher gajah, rantai tgn/leher kikir, gelang pintal, sauh dan mcm2 lagi.

KELEBIHAN – SERVIS TUKANG ‘ON THE SPOT’ UTK POTONG / CUCI BARANG KEMAS
Beli brg kemas slalu x ngam saiz? Tunang beli cincin tp saiz terbesar ? Slalu beli online, tp kerap sgt xkena ukuran tgn? Sis semua jgn risau..Kak Maya ada TUKANG EMAS Kak Maya sendiri yg blh ‘resize’ brg2 kemas yg sis nk beli..nk potong, nk tambah panjang,nk kecik kan & nk besarkan..in shaa Allah..semua Kak Maya blh buat..ohsemmm

LEBIHAN BRG POTONG KAK MAYA AMBIL TANPA SUSUT NILAI
Kak Maya ambil lebihan brg potong tanpa perlu tolak harga…

TRADE – IN BRG LAMA DGN NILAI YG TINGGI
Sis ada brg kemas lama yg nk ditukarkan kepada brg kemas yg baru juga blh..Kak Maya terima ‘trade in’ brg lama dgn harga yg tinggi..LEBIH JIMAT, LEBIH BERBALOI utk sis semua

MUTU EMAS 916/999 DIJAMIN
“Sy byk kali dh beli emas online, tp yg sampai bukan nyer emas betul..sedey sesgt..huhuhuhu” Kak Maya dh buat online nie dekat 6thn lebih dh..dari niaga online sampailah dh blh buka KEDAI EMAS LELONG MAYA skrg nie..alhamdulillah, semua brg kemas yg Kak Maya jual, ketulenan mutu emas 916/999 dijamin.

OVERSIZE? TOO SMALL OR PLUSSSIZE, NO PROBLEM… SAIZ BARANG DESIGN BLH DITEMPAH MENGIKUT KESESUAIAN CUSTOMER
Berkenan dgn mcm2 design barang kemas yg up to date? “Kak Maya, sy slalu sedih tau biler bab nk beli gelang nie..sbb tiap2 kali g kedai emas..mesti xder saiz sy..sy tgn sy kecik/besar..” KINI, Kak Maya boleh tempah direct kilang semua jenis brg kemas ikut kesesuaian saiz tgn customer. Lepas nie, sis dh xperlu nk risau pasal saiz sis lagi.

TERBARU-TEMPAHAN UKIR NAMA EKSKLUSIF
Kini, Kak Maya buka tempahan utk semua jenis brg kemas ukiran nama..Bangle, Rantai Tangan, Loket dan Cincin..semua Kak Maya terima utk tempahan…Sesuai jg sebagai hadiah anniversary atau birthday yg tersayang😘